טהרה-זוג לא דתי

חדשות כיפה הרב אייל קרים 24/06/02 05:27 יד בתמוז התשסב

שאלה

יש לי חברה בעבודה שהיא ובעלה אינם דתיים ואין להם שום כוונות להיות כאלה.

חברתי עצמה,מסורתית.לא נוסעת בשבת,מקפידה על חמץ בפסח,צמה ביום כיפור וכדו'.היא גילתה את אוזני שהיא היתה רוצה לשמור על טהרת המשפחה אבל היא זוכה לחוסר שיתוף פעולה מוחלט מצד בעלה.

מאחר והם ממילא "פורשים" בזמן שהיא במחזור,

האם ניתן בנסיבות דנן,כשמדובר בזוג לא דתי, להדריך אותה לטבול אחרי שבעה ימים כדי שלפחות

לא יהיו בחזקת כרת?

אני מניחה שההדרכה הראויה היא לדבר איתה על טהרה "מליאה" ואולי על תשובה גמורה. אולם, הקשר ביננו הוא לצנינים בעיני בעלה ומהכרות עם הנפשות הפועלות-זה יביא לקלקול ולא לתיקון ואין לי ענין בכך.

תשובה

אחד מגדולי הפוסקים כתב על שאלה מעין זו: "קשה מאד להקל בענין חמור מאד אשר גדולי הדורות פחדו ורעדו מלנטות אפילו זיז כלשהוא מההלכה המקובלת בכל הדורות בכל החומר ותלוי בזה קדושתן של ישראל".
מאידך, אם קיימת הערכה, שהאשה תוכל להשפיע במהלך הזמן על בעלה לשמור פתחי נדה, ונוכל להוציא יקר מזולל ולהכשיר משפחה בישראל, קיים פתרון כלשהוא, אך אני מנוע מלפרסמו באתר, ואף לא בכתב לאותה אשה או לך.
לשם כך התקשרי אלי בטלפון 02-6284101 (לבקש את מיכל בין 09:00-14:00).