טבעת נישואין

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 27/09/17 10:43 ז בתשרי התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב

אני ובן זוגי מתחתנים חודש הבא, רכשנו טבעות נישואין ממקום מוכר והם ידעו שאלה טבעות נישואין.

היינו צריכים לשנות את המידה והיום כשקיבלנו אותן רק בהגעה הבייתה ראינו בחלק הפנימי של הטבעות חרוט שם המקום שמייצר את הטבעות.

כפי שידוע לנו, טבעת כשרה היא טבעת שחלקה מבפנים..

האם זה מהווה באמת בעיה וצריכים למחוק את החריטה?

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית נאחל לכם מזל נאה וסימן יאה ויהי רצון שתעברו את כל ההכנות בשמחה.

1. אין כל בעיה עם טבעת נישואין שיש בה חריטה בחלק הפנימי.

2.מבחינה הלכתית הטבעת צריכה להיות כזו שהיא תמצא חן בעינייך ,תתאים בגודלה ושלא יהיה אבן טובה..היא יכולה להיות מזהב או מכסף אפשרי שתהיה עליה חריטה עדינה מבחוץ או מבפנים.

3. השוויי שלה חייב להיות יותר מ8 (שמונה) אגורות כולל מע"מ... זה המחיר של פרוטה נכון להיום.

4. את הטבעת צריך לקנות החתן מכספו .

5.התשלום צריך להיות עד מועד החתונה (שלא יווצר מצב של צי'ק דחוי או כרטיס אשראי שמועד החיוב הוא אחרי מעמד הקידושין)

6.אין כל בעיה בצורה הגיאומטרית של הטבעת היא יכולה להיות מרובעת או עגולה .

מזל טוב וגמח"ט,

עוזיאל אליהו,

.