טבילת כלי גויים

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 28/07/02 11:44 יט באב התשסב

שאלה

שלום,

רציתי לשאול מה מקור ההלכה של טבילת כלי גויים.

האם המקור הוא לא בפרשת כלי מדין שקראנו לפני כמה שבתות?? (פרשת חוקת כמדומני). חיפשתי בספר החינוך בפרשה, ולא מצאתי איזכור הלכה זו.

שלחתי שאלה זו לרב היום (לפני דקות ספורות) אך איני בטוחה שהתקבלה, בשל בעיה טכנית. אם כן, ראה שאלה זו מבוטלת

תודה

תשובה

המקור לטבילת כלי גוים הוא בפרשת כלי מדין, אבל יש מחלוקת האם טבילת כלים היא מדאורייתא או מדרבנן ופרשת כלי מדין היא רק אסמכתא. ספר החינוך סובר כדעה השניה ולכן אינו מופיע בסיפרו.

בברכה,

צבי קוסטינר