טבילת כלים עם מדבקה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/08/03 07:12 יב באב התשסג

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב!

רציתי לשאול אותך שאלה.

לפני כ-3 שנים קנינו כוסות מזכוכית,

והורדנו להם את המדבקות,

חוץ ממדבקה אחת.

ועד היום אנחנו משתמשים באותה הכוס.

האם אנו צריכים לטבול אותה שוב?

תודה.

תשובה

בס"ד

אם מדובר במדבקה שמייפה את הכוס, והנכם מעוניינים בה – אינכם צריכים להסירה.

אולם, כשהמדבקה טפלה לכוס ואתם רוצים להסירה כי היא אינה מוסיפה ליופי של הכוס – יש להסירה ולטובלה שנית בלי ברכה.

וצריך להדגיש כי כשמסירים את המדבקה יש לנקות גם את הדבק שנמצא מתחתיה כיון שהוא גם חוצץ. שהרי שום אשה לא תגיש כוס תה עם דבק של המדבקה המודבק על הכוס. וכל דבר שמקפידים עליו הוא חוצץ.

ולכן טוב לנקות את המדבקות בבית לפני שהולכים למקווה כיון שהוצאת המדבקות במקווה גורמת שיורידו אותם בצורה לא מספקת. וגורמת טרדה לאחרים, חוסר נוחות ולפעמים גם חוסר צניעות.

בהצלחה