טבילת גברים

חדשות כיפה הרב שי פירון 03/06/02 10:19 כג בסיון התשסב

שאלה

כבוד הרב-

אני קורא הרבה על טבילות גברים, ואני רוצה לדעת- מתי גברים צריכים בכלל לטבול? אני יודע שיש עניין לטבול לפני יו"כ, אבל מתי עוד?!?!

תשובה

ב"ה

שלומות,

מלכתחילה, נהגו גברים לטבול לקריין, היינו מי שראה בשנתו או בזמן אחר שכבת זרע. אבל, לא נוהגים הלכה למעשה מנהג זה, ועיין באריכות בתקנת עזרא.

יש הנוהגים לטבול גם לפני ר"ה, ויש הנוהגים לטבול לקראת כל שבת אבל אלו מנהגי חסידות שלא כל ישראל קבלום על עצמם.
ויש סופרי סת"ם הנוהגים לטבול לפני שהם כותבים את שם ה' המפורש.

בברכה,

שי