טבילה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/10/13 17:41 יא בחשון התשעד

שאלה

שלום,

1. ברצוני לטבול במקווה, אלא שיש לי דימום בין וסתי ובשל נסיונות להריון, הרופא נמנע מלתת לי טיפול. מה עליי לעשות?

2. הפרשת חלה - להבנתי המצווה היא כאשר שיעור הבצק הינו 1.600 גר', אם פחות, אזי אין מקום להפרשת חלה? מה ההלכה בנוגע לכך?

אני נוהגת לאפות, אלא בכמות קטנה יותר המספיקה לי ולבן זוגי.

אשמח לתשובה לשאלותיי.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לענייני טבילה כדאי להתיעץ עם אישה מתאימה - בקו הפתוח של נשמת:
בארץ: 02-640-4343
שעות פעילות הקו הפתוח:
ימים א'-ה': 18:00-24:00
יום ו': 8:00-12:00
במוצאי שבת החל מחצי שעה לאחר צאת השבת ועד חצות.

http://www.yoatzot.org/indexH.php

לענין חלה - הכמות שאת מציינת היא מינימום להפריש בלי ברכה.
להלן פרטי ההלכה כפי שמביא הרב אליהו זצ"ל:
יש אומרים ששיעור הקמח כדי שיתחייב בחלה נמדד במ"ג ביצים כמניין חל"ה בגימטריא, אבל כיון שיש סוגים שונים של ביצים, מהם גדולים ומהם קטנים קשה לשער את השיעור המדוייק. אשר על כן השיעור הוא כך: בצק שהוא בין 1,666 גרם ועד 2,400 גרם מפרישים חלה בלי ברכה, ומ-2,400 גרם ומעלה מפרישים עם ברכה...
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=3578