טבילה מטומאת מת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 28/01/02 16:21 טו בשבט התשסב

שאלה

שלום!

ברשות כבוד הרב ברצוני לשאול בנושא טומאת מת,

אך לפני כן ברצוני ליידע על מוצאי שאני מהעדה איתיופית, בן של "קס"(רב, מנהיג קהילות איתיופי).

1.אני מתקשה לראות שאנשים יהודים פה בארץ ישראל(א"י הקדושה) נוגעים במת ,ונכנסים,נוגעים, וכו'... מבלי לעשות שום מעשה של טהרה?

זאת ועוד שיש להם התר הלכתי,מהסיבה שבית המקדש לא קיים.במקום לנסות כמה שיותר או להשתדל להיות טהורים כמו לטבול אחרי 7 ימים(למרות שאין עפר פרה אדומה וכהן טהור). עם ישראל ישתדל להיות יותר טהור לביאת המשיח.

מקוה שבין(שתבינו) את שאלתי.

תשובה

הרעיון שלך הוא מאוד טוב וכבר כתבו כל חכמי הקבלה לטבול לפני שנוגעים במת ובכל הקשור אליו וגם אחרי כן.
בודאי שיש לזה מקום ככל שאנחנו מתקרבים לביאת המשיח ולבנין בית המקדש, להכין את הלבבות ולהכין את הגופים לטהרה גדולה.
וזרקתי עליכם מים טהורים וטהרתם.