טבילה חוזרת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/04/11 22:40 יז בניסן התשעא

שאלה

האם אישה שמצאה משהו בשיניה לאחר טבילה צריכה לחזור ולטבול לאחר שחזרה לביתה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,
אם הקפידה לצחצח היטב שיניה ואכלה לאחר הטבילה יכולה ליחס את המשהו לאכילה שלה ולא צריכה לטבול.

אם לא הקפידה היטב בצחצוח השיניים ונקיון הפה ומצאה משהו בפיה, ודאי צריכה טבילה חוזרת.

אני מצטט לך מתוך
http://www.medethics.org.il/articles/NA2/NishmatAbraham.yd.198.asp

סעיף כה אם לא הדיחה (יב) בית הסתרים ובית הקמטים שלה ונמצא בהם דבר חוצץ, לא עלתה לה טבילה. ואם לא נמצא עליה דבר חוצץ, אף על פי שלא בדקה קודם טבילה עלתה לה טבילה, ואינו דומה לבדיקת הגוף וחפיפת הראש.