טבילה וקורונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 06/03/20 10:37 י באדר התשפ

שאלה

בתקופה ששוקלים לבטל תחבורה ציבורית, זה מאוד מלחיץ ללכת לטבול במקווה משותף שבו טובלות עוד עשרות נשים כל ערב.

זה לא מרגיש כאילו יש צעדי מנע שנעשים כדי למנוע הדבקות במקום שכל כך מועד להעברת מחלות. אפילו לא מופיעים בכל ההודעות בעיתונות או בקהילות הוראות לנשים שחזרו מחו"ל או שבבידוד לדחות טבילה ולא לסכן את הציבור.

כולם עסוקים כשבת זכור ובקריאת מגילה, אבל טבילה זה כל כך הרבה שכיח ופשוט לא מדברים על זה.

האם בטוח ללכת לטבול במקוואות הציבוריים? מה הצעדים שנדרשים מטובלת בתקופה כזו?

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על העלאת הנושא.

בכל הפורומים הרבניים שאני חשוף להם - הנושא הזה עולה.

אני מקווה שתצאנה הנחיות ברורות.

אני לא בעל המקצוע שיכול לקבוע האם בטוח ללכת בשלב הזה, כשעוד לא נערכו כראוי לחיטוי, החלפת המים וכדו׳. איני יודע גם אם הכלור הקיים היום מספיק וכדו׳.

מקווה שתהיה תשובה ברורה ומהירה.

כל טוב