טבילה בפרטיות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/04/06 09:12 כח בניסן התשסו

שאלה

בשיחה עם מספר חברות התברר כי יש מהם שמעדיפות לטבול בפרטיות ללא נוכחות של בלנית. אחת מהן אינה טובלת כי אינה מוכנה לטבול בנוכחות בלנית. שאלתי:א.האם מותר לטבול ללא בלנית כאשר טבילה בנוכחות בלנית מפריעה מאד.ב.אשה שאינה מוכנה לטבול בגלל נוכחות הבלנית - האם מותר לה לטבול ללא נוכחות הבלנית? (יש להעיר כי במקוואות לא מוכנים לאפשר טבילה שכזו)

תשובה

שלום וברכה
א. טבילה עם פיקוח מופיע בשולחן ערוך, כדין שנועד למנוע חציצה. על כן, יש לטבול כאשר מישהי בוחנת את הטבילה. אדגיש: אין שום חובה שהבלנית תבדוק את גופה של האישה, וגם בטבילת גברים לפני עלייה להר הבית אין בדיקה זו למרות שחומרת הבדיקה היא באותה רמה. יש חובה כי מישהי תראה שכל הגוף בפנים.
ב. לא הבנתי את ההבדל בין סעיף א לסעיף ב בשאלה

כל טוב