חתן שרק לומד או שגם עובד?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/08/03 17:22 ב באלול התשסג

שאלה

שלום!

בזמן האחרון התעוררו אצלי ספקות לגבי האידיאל של חיי. חונכתי על אידאלים של תורה ועבודה, אך עכשיו אני לא בטוחה בזה כ"כ. אולי צריך יותר תורה ופחות עבודה?

כשאלך לחפש את בן זוגי, במי אבחר?

באחד שגמר הסדר, עשה צבא ולומד מקצוע, אולי באחד שלומד בישיבה גבוהה, לא עשה צבא וימשיך ללמוד רוב חייו, או אולי ילמד מס' שנים וילך רק מאוחר יותר לעבוד? מה האידיאל? איך יודעים מה מתאים?

אשמח אם הרב יעזור לי להבין.

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

קודם כל את צודקת. לא "אולי" אלא ודאי ש"צריך יותר תורה ופחות עבודה"!!!
וראי על כך שתי תשובות:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=17027
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=19464

זה לא אומר שהוא צריך להיות ניזון מהצדקה - כי הדבר היותר נכון הוא להרבות תורה בלי להיות נסמך על שולחנם של אחרים.
אבל אם הוא לומד כמה שנים על מנת להתפרנס בהמשך מעבודתו ולא מן הצדקה - אין בכך פסול. להפך, החברה בימינו התבגרה והתקדמה לעומת שנים עברו והיא מבינה שהשקעה של הציבור בחינוך ובידע של פרטים - היא השקעה שמביאה תועלת מרובה ונותנת פירות עצומות לחברה עצמה,

כל זה הוא הקדמה לשאלה על הבחור המתאים לך. והתשובה אליה קשה כיון שזאת שאלה שאי אפשר לענות בלי להכיר אותך.
יכול להיות שאת אחת שמתאים לה מאוד מי שגמר הסדר, או מי שעשה צבא ולומד מקצוע, או אחד שלומד בישיבה גבוהה, או אחד שלא עשה צבא וימשיך ללמוד רוב חייו...
ובודאי שגם הקב"ה יעזור ויכוון אותך למצוא את האדם המתאים – "כי מה' אשה לאיש".

בהצלחה!