חתונה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/04/13 08:03 ה באייר התשעג

שאלה

שלום הרב,

אני עתידה להתחתן בתאריך 6.8 א' ר"ח אלול

יש לנו אולם והכל כמעט סגור..

אבל הארוס שלי הוא ילד מאוצץ מחוץ לארץ ועבר גיור בגיל כמה חודשים, לפני שפתחנו את תיק הנישואין ברבנות אמרו לנו שחייב תעודת גיור ותיק גיור שלו על מנת לחתן אותנו.

הוא וההורים שלו עשו בירור רציני כמעט בכל הארץ כדי למצוא את התיק, אפילו בארכיון של מרכז הגיורים לא היה אותו! יש רק עדות ןתמונה מהטבילה והוא עבר ברית...והם היו עכשיו בקשר עם הרב שגייר אותו ועזר להם לחפש ולא מצאו!

מה שקורה זה ככה- הוא יהודי לכל דבר למד בבתי ספר דתיים, מתפלל שלוש תפילות ביום, שומר שבת ושומר את כל ההלכות!! במשרד הפנים בקטגוריה דת ולאום כתוב לו יהודי!

אמרו לנו שבכל זאת הוא חייב לעבור איזה שהוא תהליך לדעתי גיור לחומרא...כדי להוציא תיק ותעודת גיור...מזה אומר גיור לחומרה???? כמה זמן זה אורך? החתונה שלנו בעוד פחות ארבעה חודשים, אנחנו נספיק???? יש משהו שאפשר לעשות? איך זה עובד?

בברכה, תודב רבה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

קודם כל מזל טוב!
לא להבהל, זה ענין מנהלי ולא מהותי - אבל גם הדברים הללו נדרשים, ולעיתים גם קצת מטרידים.
רצ"ב קישור לדף של כתובות וטלפונים של כל מי שעוסק בגיור.
ראש אגף בכיר - גיור: שמואל (מולי) יסלזון
טל' לשכה: 02-5450111, פקס: 02-5605031

נציג הרב הראשי ויו"ר ועדת חריגים: הרב רפאל דיין
רכזת ועדת חריגים – ענת מדינה: 02-5450113

רכזת בית הדין לגיור קטינים – טובה גטה 02-545010

הקישור:
http://www.itim.org.il/?CategoryID=208