חתונה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 29/08/10 08:50 יט באלול התשע

שאלה

כבוד הרב!

יש פלוני אצלנו בכולל שדרכיו ודרכי כול הזמן ניפגשות משהתחלתי להתפלל לזיווג הגון ומוצלח. ובכול פעם אני מתפללת לה' יתברך שיתן לי סימן עם הוא הזיווג וישתבח שמו לעד יש יותר ויותר סימנים.

דיברתי עם הרב שלי ואמרתי לו שהפלוני בכולל שלנו רוצה אותי לשידוך הרב שאל מי זה ועניתי לו ואמרתי לו שאני צריכה לחכות לו שנה בערך עד שיגדל ונתבסס מבחינה כלכלית.

כבוד הרב אמר לי שללכת לשידוך אחר על מנת להתחתן מהר ואני תמיד מקשיבה בקולו של הרב שלי אבל אני מפחדת שהוא הזיווג שלי ואני יפסיד אותו כי השם יתברך שולח לי אין סוף סימנים.

אנחנו רוצים להתחתן אבל הוא קטן מימני בשנה אני בת 17 והוא בן 16 ויש עבודה ברוך השם והכול ואנחנו לא יודעים עם הרבנות תסכים לנו להתחתן ,

מה כבוד הרב אומר?

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום

א.כיוון שאת בגיל 17 וזהו גיל צעיר לחתונה,
כדאי שתמתיני שנה או שנתיים עד שתגיעי למוכנות לנישואין,
גם מבחינת בגרות נפשית גם מבחינת היכולת לנהל משפחה.
ואז תחפשי את בן זוגך.

ב. זוגיות וחתונה זה לא רק רגש ורומנטיקה,
אחרי החתונה יש הרבה משימות שצריך לעמוד בהם, ובשמחה!
ולזה צריך בגרות נפשית וגם כוחות פיזיים ונפשיים,
לכן מאוד לא מומלץ להתחתן בגיל צעיר,
גם כדי לא ליפול לידיהם העמוסות ממילא, של היועצות והמטפלים.

ג. מה שאת רואה סימנים זה לא אומר כלום,
כך האדם מפרש את המאורעות,
בחינת התאמה לבן זוג צריכה להעשות בכלים שכליים ורגשיים,
ולא בסימנים שאדם מוצא.

שתזכי בבא הזמן למצא את הזיווג שלך,

בברכת שנה טובה!

דני ארגמן