חתונה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 02/05/21 19:59 כ באייר התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב, אני והחברה שלי מתחתנים בעזרת ה׳ עוד כמה חודשים אני מתכנן להציע לה בקרוב מאוד .

רציתי לשאול כמה שאלות .

לצערי לפני החתונה נפלנו כמה פעמים , וממה שהבנתי אחרי החתונה שעושים את זה בגלל שהאישה אמורה להיות בתולה אז אסור לגעת בה כי יורד לה דם , השאלה שלי היא מה לעשות אם זה לא הפעם הראשונה שאנחנו עושים את זה האם יש הלכה אחרת לגבי זה .

עוד שאלה מה הייתה ממליץ לעשות אם אנחנו מתחתנים בצבא מה הטיפים שתוכל להביא לנו ?

תודה רבה כבוד הרב

תשובה

שלום

אכן לאחר החתונה, אחרי הפעם הראשונה שהזוג ביחד, הם פורשים זה מזו, כמו בתקופות שהאשה רואה דם נידה.

אולם זה רק בבתולה. מי שכבר קיימה יחסים בעבר, זה לא נוהג בה.

לגבי הצבא, זה מאוד תלוי באופי השירות.

האם שניכם בצבא? איפה אתה משרת? איך היציאות?

ממליץ להיות בקשר עם רב היחידה שיוכל לסייע כשצריך.

אם תוכל למקד את השאלה אשמח לעזור.

כמו כן, ממליץ להיות בקשר עם עמותת צל"ש, שמלווים חיילים בשירות מבחינה רוחנית, וכן נותנים תמיכה לנשות חיילים.

בהצלחה רבה ושיהיה הרבה מזל טוב ובניין שלם עדי עד (מוזמן לשלוח עוד שאלות)