חתונה של חברה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/07/08 15:52 כ בתמוז התשסח

שאלה

חברתי לעבודה הינה חילונית והיא מתחתנת בעוד כחודשיים בעזרת ד'.

היא הפנתה אותי כדי לשאול אותך בבקשה מספר שאלות בנוגע לכך.

1.האם הבעל צריך לקנות טלית בשביל החתונה?

2.בן זוגה היה ברבנות בת"א כדי להוציא תעודת רווק. הוא בא עם עדים, השאלה: כאשר הם מגיעים לרבנות בר"ג האם הם צריכים להגיע שוב עם העדים

של החתן והאם צריכה הכלה לבוא לרבנות עם עדים ובליווי הורים?

תודה רבה.

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית נברך את הזוג בברכת מזל יאה וסימן נאה ויהי רצון שבורא העולם בקיניין ישלים זה הבניין אמן.

1)הוא לא צריך לקנות. יש מנהג לברך ברכת שהחיינו על טלית חדשה . זה מנהג ולא חובה .
לטלית בחתונה יש משמעות ויש טעמים למנהג זה וכבר מוזכר במגילת רות "ופרסת כנפיך על אמתך" כדאי לבני הזוג ללמוד לעומק את הנושא ואז לקבל החלטה כיצד לנהוג.

2)לא.

מזל טוב,

עוזיאל אליהו,

.