חתונה רפורמית בספירת העומר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/04/11 01:39 ט בניסן התשעא

שאלה

זוג חברים החליט להתחתן בחתונה רפורמית במהלך ספירת העומר (לפני ר"ח אייר). האם מותר להשתתף בחתונה (ללא ריקודים כמובן) בתאריך כזה? האם מותר בכלל להשתתף בחתונה רפורמית? ואם אי ההשתתפות תגרום צער לחתן ולכלה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הרפורמים מציגים אלטרנטיבה לנישואין כדת משה וישראל. לכן יש בהשתתפות בחתונה כזאת בבחינת תמיכה במי שמבקש להרחיק את עם ישראל מדת משה וישראל.

המחשה פשוטה לחומרת דרכם היא החתונה הזאת - הנכונות שלהם לקיים חתונה בתקופה שמסורת ישראל זוכרת כתקופה של גזרות ורדיפות מעידה כמה הם רחוקים ומרחיקים מדת משה וישראל.
מה היו החברים שלכם עושים אם אתם הייתם (חס וחלילה!) מתחתנים ביום השואה או ביום הזכרון לחללי צה"ל?

עם זאת אנחנו במציאות שצריך להיות סבלנים, גם אחים מבולבלים אנחנו אוהבים ומקרבים.

למעשה ראוי (במידת האפשר) לשתף אותם בקושי שהם יוצרים אצלכם ולהסביר להם שמשום כך לא תבואו לחתונתם.

אם זה לא היה בספירת העומר אפשר היה לבוא מאוחר, הרבה אחרי החופה, ולשמח את החתן והכלה. אבל בגלל הספירה הדבר נהיה קשה יותר. לכן אם אתם מעריכים שהם יעלבו אפשר לבא הרבה אחרי החופה לביקור קצר רק לומר 'מזל טוב' וללכת, לא להשאר באולם בגלל המוזיקה והריקודים שאסורים בספירה.