חתונה נפרדת או מעורבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 08/12/05 20:08 ז בכסלו התשסו

שאלה

ננו עומד להנשא בקרוב, בע''ה. יש לנו חילוקי דעות עם המחותנים החדשים שלנו בנושא ההפרדה בחתונה. בחתונות קודמות במשפחה דאגנו לכבד כל אורח עפ''י דרכו: מי שמתאים לו נפרד - ישב בנפרד ומי שמתאים לו מעורב - ישב במעורב. המחותנים שלנו מבקשים הפרדה מוחלטת גם לגבי האורחים שלנו. מתוך היכרותנו עם אורחינו, הפרדה מלאה לא תתאים להם והם עלולים להרגיש לא בנוח ואולי אף להפר את ההפרדה ו''לחצות את הקוים'' ובכך ייגרם אי סדר בחתונה. אשמח לקבל התייחסות לנושא.

בברכה

אופיר

תשובה

שלום וברכה
אחלק את תשובתי לשני חלקים:
מה שנהגתם עד עתה הוא הדבר הנכון לעשותו, מסיבות שונות, ועל כן טוב היה לו הייתם יכולים להמשיך כך.
ברם, בחתונה יש כידוע שני צדדים. צריך להגיע להסכמה ולא להפוך את החתונה למוקד של סכסוך וכאב. נסו לשכנע אותם להגיע להסכמה גם בשל העובדה שסביר להניח שאורחיכם "יחצו את הקווים" וכך יצא שכר כל המאמץ בהפסד, ובדרך זו להגיע לפשרה שתאפשר לאורחיכם לחוש בנוח ולמחותנים לחוש בנוח, ועיקר העיקרים – לחתן ולכלה לשמוח ביום חתונתם, ושדבר לא יעיב על שמחתם.

כל טוב