חתונה מוקדמת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/07/11 16:16 כה בתמוז התשעא

שאלה

בס"ד

אני מסיים את שיעור א' ואני מתעניין בחתונה-העניין הוא שאני לא מהאלה שכבר יש להם

חברה ויש להם את האפשרות. אני רוצה להתחיל יציאות ושידוכים למיניהם

באמת לשם שמיים, לחתונה.

אני רוצה לשאול את הרב שני דברים:

דבר ראשון למה יש לי את הרצון העז הזה כל כך להתחתן? כאילו אני רואה

זוגות נשואים או אפילו את האחים שלי עם האחיינים שלי ואני מתמלא

רצון להתחתן.

דבר שני למה זה בכלל אמור להיות דבר רע? כאילו בנות בגיל שלי לא ירצו

כי הם ירצו מישהו יותר גדול ובצדק, מה אני יכול לענות לבכורה ששואלת

אותי למה אני רוצה להתחתן,

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אתה שואל 'למה זה אמור להיות דבר רע'?
אני מצטרף לשאלה שלך - ואף מביא ראיה לשיטתך:
"בן שמונה עשרה לחופה" (אבות פרק ה משנה כא).
יהיה מי שיאמר שכיום התנאים שונים וכד' ולא מומלץ בגיל 18 להתחתן, אבל אף אחד לא יטען שטבעו של האדם השתנה מאז ימי המשנה - לכן ודאי אדם מגיל 18 שמעונין להתחתן לא צריך להסביר את עצמו. זה הטבע האנושי.

הטבע בכלל, מקיים מערכות שמתרבות - הצמחים ובעלי החיים מתרבים, לכן טבעי שאדם מבוגר ירגיש רצון למצוא לעצמו אישה, ללדת ילדים ולהקים משפחה. טבעי ביותר שבחור בגיל שלך ירגיש רצון וצורך להכיר בנות כדי למצוא את רעייתו לחיים. וכשיהיה בחברת ילדים יחוש חוסר וצער על כך שאין לו עדיין ילדים שלו.
אם בחורה תשאל אותך למה אתה רוצה להתחתן תאמר לה שאתה מעוניין להקים משפחה - אין צורך בהסברים נוספים.

לסיום, הערה באשר להפרשי גיל בין בני זוג: אתה מרגיש שבנות בגילך ירצו בחור מבוגר יותר - זו הרגשה שלך, עליך לברר לעצמך מדוע אתה מרגיש כך ומדוע אתה קובע שזה 'בצדק'? אני מכיר זוגות רבים בני גיל זהה ואף זוגות בהם האיש צעיר מהאישה - והם מאושרים מאוד.
לדעתי אין כללים בשאלת הפרש הגיל בין האיש והאישה - חלק ממהתאמה של השניים מתבטא בגיל שלהם, כל זוג לפי אופיו.