חתונה-לשם מה?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/09/03 09:49 ז באלול התשסג

שאלה

הרב שלום וברכה.

למה צריך להתחתן? ברור שזה לא רק בשביל הכיף ולהעביר את הזמן יחד. אז מהם האידיאלים הגדולים שבשבילם אדם צריך לרצות להתחתן?

ושאלה נוספת, אם הרצונות שלי לחתונה נמוכים (כיף וכדומה), האם כדאי לי להכיר בחורים בכזה מצב או קודם כל לעבוד על הרצונות ולטפח את האידאל ורק אח"כ להתחיל לצאת?

תשובה

בס"ד

האידיאל הוא פשוט - זו הדרך שבה העולם נבנה ומתפתח. כך העולם נבנה. מי שלא מתחתן הוא מתנתק מההתפתחות של העולם.
מהגאולה שלו
מהעתיד שלו.

את רוצה להיות מחוברת לכל היופי של העתיד - זה מתחיל בחתונה. בהקמת בית. שותפות בעתיד של האנושות.

וזהו הרצון הגדול של אלוקים:

[לא תוהו בראה!!
לשבת יצרה!!]

מכאן תביני למה האויבת הרוחנית הגדולה ביותר של היהדות - הנצרות - מעודדת את הרווקות.

את יהודיה ואת בת של אלוקים ויש לך כוחות נפלאים. ולכן את צריכה להביא אותם מהכח אל הפועל!!

איך?

הדרך היפה ביותר והבסיסית ביותר - היא הנישואין. הבעל. הילדים.

********

עוד ענין גדול יש בנישואין ואולי הוא הענין הראשון,
האהבה והחיבור שבין איש לאשה.
השלמת צלם אלוקים.
איש לבדו או אשה לבדה הם "פלג גופא" - חצי בן אדם. אין כאן צלם אלוקים.
בנישואין מגלים אם צלם אלוקים. את יודעת מה זה!!

********

בגלל שהנישואים הם כל כך חשובים - אלוקים שם יצר מין חזק מאוד בבני האדם וגם בבעלי החיים. רק שאצל האדם היצר הוא כל כך חזק שאפילו בלי צורך ללדת צאצאים הוא פועל (בשונה מבעלי חיים).

אלוקים עשה כך כיון שהעול העולה על האדם בנישואים ובלידת ילדים הוא כל כך גדול ולכן העונג הנגרם מנישואים הוא שווה ערך ויותר לעמל.

אלוקים עשה כך גם בגלל שלא כל אחד יכול להבין את הגודל האמיתי של הנישואין וגם אנחנו שהסברנו משהו על גדול הנישואין כל מה שהסברנו רק חלק ממה שאנחנו יודעים.
וכל מה שאנחנו יודעים הוא חלקיק ממה שכתוב על כך בספרי הקודש.
ומה שכתוב הוא מעט מן המעט ממה שידעו חכמים ולא רצו לגלות.
וכל זה הוא פחות מאפסי לעומת הגודל האמיתי של הנישואין.

כל זה לא מונע אותנו להתחתן. רק לדעת שיש כאן גודל אמיתי על אמת!!

באופן מעשי: אף פעם איננו דוחים קיום מצוה בגלל שאנחנו לא עושים אותה מתוך הכוונה הכי אידיאלית – "מתוך שלא לשמה בא לשמה".

העיקר הוא שאת אומרת לעצמך שגם אם עדיין לא ביררת לעומק את כל העניין, את ודאי רוצה גם לקיים את רצון ה'.

[בהצלחה.]

********
וראי עוד:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=34551