חתונה כשאם החתן אבלה

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 09/08/21 16:00 א באלול התשפא

שאלה

אני ובן זוגי יוצאים כבר כמעט 3 שנים ולאחרונה קיבלתי ממנו הצעת נישואין וטבעת אירוסין ואנחנו מאורסים בשעה טובה.

אמו היקרה בשנת אבל ולא תוכל להשתתף במאורע בגלל המוזיקה עד ה16 לפברואר (שתגמר שנת האבל).

האם ישנו צידוק לתכנן את החתונה לכל כך רחוק (עוד 7 חודשים) או שלאור המצב יש אפשרות לקבל היתר מרב שאמו של החתן כן תשב למרות המוזיקה באולם ותוכל לאכול?

תשובה

שלום וברכה,

אפתח בברכת מזל טוב גדול לרגל אירוסיכם.

לגופה של שאלה, באופן עקרוני לא כדאי לדחות חתונה בנסיבות של אבלות של אחד מהקרובים. וראוי לקיים את החתונה בזמנה.

לגבי אם החתן שנמצאת באבלות. ישנו היתר הלכתי להורים של חתן וכלה, להיות נוכחים בחתונת בנם / בתם מבלי לרקוד בה.

אך האם צריכה ליטול חלק בעזרה טכנית בחתונה עצמה. כגון להגיש קצת מהאוכל, ובאופן זה היא מביעה שהיא לא רק נמצאת לשמוח שם, אלא גם עוזרת כחלק מצוות ההגשה.

באופן זה אפשר להתיר לאם להיות בחתונה.

בברכה רבה

הלל