חתונה בשנת אבל

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 04/07/08 15:51 א בתמוז התשסח

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב.

אני יוצאת עם בחור כבר קרוב ל-4 חודשים ובעז"ה אנחנו חושבים ממש לכיוון חיובי אך ישנה בעיה אחת.

סבא שלי נפטר באדר א' השנה מה שאומר שאבא שלי בשנת אבל.

רציתי לשאול האם יש התר להתחתן ומה לגבי אבי ואחיו בחתונה עצמה..?

אשמח לתשובה מהירה זה ממש מטריד אותי.

תשובה

ב,ה

שלום.

ראשית נברך אתכם לגמר טוב ולמזל טוב אמן.
אפשר ומותר ורשאים להתחתן גם שמדובר בשנת אבל על סבא או סבתא.וכמה שיותר מוקדם עדיף (ובתנאי שאתם החלטתם בעזר השם).

האבלים שנמצאים בתוך שנת האבל יכולים להשתתף בחופה עצמה ולגבי הריקודים והסעודה יש מגבלות מסויימות שיש להם פתרונות הלכתיים ויש הבדל דק בין ההורים שלך לבין הדודים שלך.

עצתי אליכם היא קודם להתמקד בהחלטה על החתונה זו החלטה שצריך להיות מרוכזים רק בה ואת כל השאר אפשר לפתור בהמשך.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.