חתונה בשנת אבל

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/11/06 08:40 כט בחשון התשסז

שאלה

שלום,

הוזמנתי לחתונה של חבר, ואני הולך להיות אחד העדים.

כמו כן, אני בשנת אבל.

חבר שלי, שאינו דתי, אמר לי שבדק ואמרו לו שאם אני מגיע לחתונה כעד, משמע שאני 'עובד' בחתונה, ולכן יכול להשאר עד סופה (כלומר מעבר לחופה).

רציתי לדעת האם זה נכון?

תשובה

שלום וברכה
ראשית, המקום ינחמכם.
בוודאי שהדבר כפי שהוא מוצג אינו נכון. מותר לאבל להיות עד, אולם אין לכך קשר עם נוכחותו לאורך החתונה כולה.
מה שאתה צריך לעשות הוא אפוא כך: להיות חלק מהחתונה כדי לשמח חתן וכלה, כי אני מבין שאתם קרובים מאוד בשל העובדה שהוא רצה בך כעד, אולם לאחר מכן ללכת כחלק מדיני אבילות שאתה חייב בהם.

כל טוב ושמחות