חתונה בגיור קונסרבטיבי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/05/02 16:24 כ באייר התשסב

שאלה

לכבוד כבוד הרב שלום

יש לי בעיה:

דודה שלי (לא אורטודוכסית) גרה בחו"ל והתאהבה והחליטה להתחתן. הבעיה הייתה שחתנה לא יהודי אבל הוא הסכים להתגייר, אבל הגיור הוא גיור כונסרבטיבי הוא עבר את תהליך הגיור ועכשיו הם מוכנים להתחתן.

השאלה שלי היא: האם יש איזו שהיא בעיה הלכתית שאני אלך לחתונה (אני דתיה אורטודוכסית)? ואם יש בעיה האם יש מקום להקל כי זה למשפחה?

תשובה

בס"ד

אסור ללכת לחתונה כשהחתן גויר בגיור קונסרבטיבי. כי גיור כזה בדרך כלל אינו גיור כלל.
ההולך לחתונה מחזק את הדודה במעשיה.

צריך להציע לה שתגייר אותו בגיור אמיתי. אם זה אמיתי - זה קל מאוד. אם זה שיקרי - זה קשה מאוד.