חשש לנוכל

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 16/07/02 08:49 ז באב התשסב

שאלה

כבוד הרב,

ביום שישי, עש"ק מטות מסעי, נקלעתי לתחנה המרכזית בירושלים. ניגש אלי בחור שטען כי הוא צריך להגיע למצפה רמון לפני שבת, ושנבלע לו הכספומט, ואין לו כסף ליסוע. הוא ביקש ממני שאלוה לו 200 ש"ח, כיון שאמר שעד שיגיע לבאר-שבע כבר לא יהיו לו אוטובוסים למצפה רמון, ולכן יצטרך לקחת מונית. אני נענתי לבקשתו, הלכתי איתו לכספומט בשביל להוציא כסף והלותי לו את הכסף. הוא אמר שהוא יחזיר לי את הכסף בדואר, ושכנראה זה יגיע ביום שני או שלישי, לאחר שבת. הוא השאיר לי את שמו ואת מספר הפלאפון שלו. עד היום,(ז' אב) הכסף לא הגיע. הפלאפון שלו לא זמין בקביעות. הוא אמר לי שהוא לומד בישיבה במצפה רמון, או שלמד בה בעבר.ושהוא התחתן לפני כמה חודשים. דיברתי עם מישהו מהישיבה והוא אמר לי שהוא לא מכיר בחור כזה. ואף בספר הטלפונים לא מצאתי את שמו. השם הוא יוסף אדלר. והיתה לו חזות של בחור ישיבה מצוי.

ברצוני לשאול את הרב האם הוא מכיר אדם בשם זה, שלמד בישיבה.

עוד ראיה שמדובר בנוכל היא שהוא אמר לי שעות יציאה של האוטובוסים לבאר-שבע שלפי האתר של אגד אינם נכונות.

אם הרב לא מכיר את האיש. האם עלי לפרסם את המקרה ואת שמו, או שעלי לנסות ללמד עליו זכות שאבדו לו הפרטים שלו, ושלא הבנתי טוב את דבריו?

נ.ב.

אני בן 18, סיימתי את לימודי בישיבה תיכונית.

תשובה

שלום וברכה
זה המקרה השלישי שהגיע אלי השבוע
ואבקש לפרסם בחור המבקש הלואה וטוען שהוא לומד במצפה רמון לא לתת לו כלום
ב. כל מי שמבקש סכום גדול ואתה לא מכיר אותו אל תתן לו כלום
בברכה
צבי קוסטינר