חשש לכתובה פסולה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/07/12 16:58 טז בתמוז התשעב

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב,

אימי מסרה את כתובתה לבדיקה אצל איש קבלה מוכר והוא מצא בה שתי פסילות:

1. הסכום נראה מתוקן .

2. בשני מקומות בהם רשומה המילה "ארץ" לא רשום אחר כך "ישראל" אלא המקום ריק.

רציתי לדעת האם הכתובה פסולה, ואם כן,האם יש לערוך קניין מחדש כפי שהוא אומר?

תודה מראש, שני.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לא צריך להבהל, זה לא מעיד על שום דבר רע.
יש לפנות אל לשכת הרבנות שבה התחתנו אמא ואבא ולחדש את הכתובה. חידוש הכתובה נעשה רק ביחד עם הבעל.

בינתיים יתן הבעל לאישה משכון יקר ערך (200 דולר) שיהיה בידיה, עד שתתוקן הכתובה.

בענין זה הבאתי מספר שורות מתוך אתר 'אשלג'
http://www.ashlag.com/odot_in.asp?id=32