חשיבות ציצית צמר

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/04/02 08:16 כ בניסן התשסב

שאלה

כבוד הרב

ראיתי שהרב אמר באחת מתשובותיו לגבי ציצית, כי חיוב ציצית בבגד צמר הוא מדאוריתא ובשאר הבגדים החיוב הוא מדרבנן

1)מהיכן לומדים זאת?

2)האם יוצאים ידי חובה בציצית רשת (אני נוהג כמנהג האשכנזים-אם יש הבדל )

תשובה

בס"ד

לדעת השו"ע כל פעם שמוזכר בגד בתורה סתם הוא בגד צמר או פישתים. ןלכן כתוב בשו"ע אורח חיים (סימן ט א)
"אין חייב בציצית מן התורה אלא בגד פשתים או של צמר רחלים אבל בגדי שאר מינים אין חייבים בציצית אלא מדרבנן"

וכתב הרמ"א: "ויש אומרים דכולהו חייבין מדאורייתא והכי הלכתא"

מכאן שלפי השו"ע רק צמר ופישתים זה מדאוריתא והשאר חיובו מדרבנן. ולפי הרמ"א כל בגד.

ציצית רשת כשרה. ולפי השו"ע כאמור רק צמר הוא חיוב דאוריתא.