חשיבות פת שחרית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/10/03 15:31 טו בתשרי התשסד

שאלה

בע"ה

שלום כבוד הרב ומועדים לשמחה!

האם "פת שחרית" היא חובה הלכתית (חובה לאכול בבוקר לחם או מזונות) ?

אני שואלת כי יש כל מיני דיאטות שאומרות לאכול בבוקר רק פירות, וזה בעיה אם אכן זו ההלכה.

שאלה שניה- האם מותר לכתוב בחול המועד שאלות באינטרנט?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

א. פת שחרית אינה חובה הלכתית, אך היא הדרכה טובה שבאופן עקרוני טוב להתרגל בה "כדי שיהיה חזק ובריא לעבודתו יתברך" (טור ושו"ע אורח חיים סימן קנ"ה).

בכל מקרה אם אדם אוכל פירות וכד' אין הוא עובר על הדרכת חז"ל, כיון שהם אמרו שאם אדם אוכל פרי בבוקר הרי זה בגדר "פת שחרית" שמונעת הרבה חולאים רבים. כל הדרכתם היתה כנגד מי שלא אוכל כלל.

ב. אם הם שייכות לחול המועד או שהם דבר אבד - מותר.

בהצלחה