חשיבות מאמצי האדם הקטן

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 24/05/02 04:46 יג בסיון התשסב

שאלה

כבוד הרב,

אני בחורה שמגדירה את עצמה כדתיה, ומנסה באמת לשמור תורה ומצוות. אלא מה, שלפעמים אני נתקפת ביאוש ובתחושה של חוסר טעם, ותוהה מה היא באמת החשיבות של ההשתדלות שלי.

אני מודעת לכך שבכל מצוה שאדם מקיים הוא מרומם את עצמו ואת כל המציאות, אבל בעולם של שישה מיליארד אנשים בערך, למי בדיוק תועיל הנטילת ידיים שלי, או תפילת שחרית שלי וכו'?

ואם זה רק בשביל עצמי אז יש לי הרגשה שזה לא שוה.

תשובה

בס"ד

לעדנה שלום
ראי כמה תשובות בענין זה
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=4770
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=6978

יש באדם - בכל אדם וגם בך "צלם אלוקים".
בהיותך יהודיה את יכולה להיות מודעת יותר ויותר לכוח האלוקי שבתוכך.

זו לא סתם יצירה אלוקית מופלאה כמו כל בעל חיים שהם יצירה אלוקית לא פחות מופלאה מאשר האדם.

זה כוח מיוחד שבגללו האדם יכול להביא ברכה לעולם ולהביא לו ח"ו קללה.

את ודאי מכירה הרבה אנשים מההיסטוריה שהביאו ברכה או קללה לעולם.
אנשים בודדים.
דעי לך שהיו עוד הרבה אנשים כאלו שהביאו כך או כך ואנחנו לא מכירים אותם אבל בגללם העולם התקדם הרבה מאוד מאז היותו עולם אלילי ואכזר.

כל אדם יכול להשפיע להביא טוב לעולם - והטוב שלו יכול להיות נערך אפילו אם הוא מביא טוב רק לסביבתו הקרובה.
הוא לא חייב להביא ברכה לעולם כולו על מנת להיות טוב.
יותר מזה אכתוב לך - רק כאשר אדם טוב ומביא ברכה לסביבה הקרובה רק אז הוא יכול להביא ברכה לסביבה הגדולה.

ומהו אותו צלם אלוקים?

זהו כוח אלוקי שנמצא בתוכנו ואנחנו יכולים להיות מודעים לו.
- לא לכולו כי הוא אלוקי.
אבל לחלקו.
אם נתאמץ - ליותר ממנו.
אם נשתדל - נעשה בו שימוש חיובי.

כוח אלוקי הוא כל כך משמעותי שהוא יכול,,,לעצור את השמש.

אולי לומר "שמש בגבעון דום" זו לא המטרה והשאיפה שלי או שלך. אבל הידיעה שיש בי כוח אלוקי שכשמפעילים אותו נכון הוא מעל כל כוחות הטבע - היא ידיעה מרוממת ונותנת כוח לעשות.

את הידיעה הזו אפשר גם להרגיש.
אפשר להרגיש איך התפילות שלך מועילות להביא טוב לאחרים.
איך מילה טובה שלך משנה.
איך מעשה טוב שלך משנה.

אם מדובר על נטילת ידים דוקא - את צריכה לדעת כי הכבוד שלך לגוף שלך הוא מאוד משמעותי. כך את יותר ויותר מודעת לכוח האלוקי שבתוכך.
לכן פעולה שלך בטהרה היא הרבה יותר משמעותית מפעולה שלא בטהרה.

התפילה שלך מועילה. כשתדעי מה רצון ה' הבא לידי ביטוי בתפילה - כשתרצי אתו. שהרצון שלך יפעל.

מה יותר מזה?