חשיבות כיסוי ראש

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 30/03/16 08:48 כ באדר ב'

שאלה

כבוד הרב שלום רב!

אני חוזרת בתשובה ונוהגת ללבוש בגדים צנועים. אני מבינה את ההיגיון מאחורי הצניעות: חולצה ללא מחשוף - שנוכל להתכופף בלי ששום דבר לא יראו. מאותה סיבה אורך החצאית. בגד לא צמוד - כדי לא לגרות את הגברים. אך מה הסיבה מאחורי כיסוי ראש. ואם זה לא צנוע שיראו את השער הטבעי - אז למה מותר פאה משער טבעי, הרי זה אותו הדבר? והא מטרת כיסוי ראש זה לא לגרות את הגברים, אז הם לא יתגרו מפאה טבעית? וכך שמעתי שבנות מאריכות שער וכמה זמן לפני החתונה גוזרות אותו וממנו מכינים לה את הפאה. אז מה ההבדל בין השער הטבעי שלה לפאה שעשויה משער טבעי שלה?

תודה מראש והמשך יום טוב

תשובה

אשרייך שזכית לשוב אל אביך.
דווקא העיסוק הנרחב בשיער מעיד על מקומו החשוב.
רצתה התורה שדבר מרכזי שכזה ביופייה של האשה יהיה שמור רק לקשר שבינה לבין בעלה.
אומנם, זה לא כמו שאר מקומות שאמורים להיות מכוסים, ולכן זה לא נוהג באשה רווקה.
לגבי הפאה - בדיוק בגלל מה שכתבת נחלקו בזה הפוסקים. ויש כאלו (כמו הרב עובדיה יוסף זצ"ל) ששללו את זה מכל וכל. ומכל מקום יש פוסקים שמתירים, בגלל שבסופו של דבר זה לא השיער שלה. ובחב"ד המנהג הוא ללכת עם פיאה.
לגבי אלו שמכינות פיאה משערן, אינני מכיר זאת.
אגב, הלכות צניעות לא מתחילות מהחשש שגברים יתגרו. הלכות צניעות זה דבר שנוהג בין בגברים ובין בנשים, גם ברחוב וגם בבית.
גם כשאדם (גבר או אשה) נמצא בחדר לבדו (עם חלונות מוגפים) הוא צריך להתנהג בצניעות, כי מלא כל הארץ כבודו. אלא שלכל מקום יש את הצניעות המתאימה לו (בית זה לא רחוב, ומקלחת זה לא סלון)