חרם על עלית?!

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 03/06/02 08:00 כג בסיון התשסב

שאלה

שלום לרב!

בעקבות מאמר של הרב בהצפה השבת, הסתקרנתי, ונכנסתי לאתר. (גם מורה בביה"ס שלנו הכניס כתה לחדר מחשבים כדי לאתר שאלות ותשובות מתוך האתר -ישר כח!)

כאמור, לתומי עיינתי בשאלות, ונתקלתי בנושא כשרות בעלית, חלב עכו"ם וכו', ואני נדהמת!

אני שמה לב לחוסר שביעות הרצון שלי מעלית, ושכבר אי אפשר לאכול מהמוצרים שלהם, ועל הבלבול הרב שמתרחש, מכיון שכשאני מגיעה להורים שלי אני מכובדת במוצרים שלהם. "עלית" מה זאת אומרת, בטח כשר!

אולי מישהו ירים את הכפפה? אני יודעת שהרב עסוק בהרבה דברים אחרים חשובים.

תשובה

בס"ד

אני חושב שצריך לעשות חרם על המוצרים שלהם. ללמד שאנחנו לא בכיס שלהם.

אולי המכתב שלך יעורר עוד ועוד אנשים, וכמה שפחות אנשים יקנו מהם - הם ישתכנעו ללכת על כשרות מהודרת.

אמר לי אחד מהמנהלים שלהם כי הציבור שלנו בלשונו "פראייר" שקונה כל דבר וצריך להוכיח שאנחנו לא פראירים.

בהצלחה