חרם דרבנו גרשום בהקשר של היתר 100 רבנים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/12/19 00:14 כח בכסלו התשפ

שאלה

היי אני מחפשת מידע על חרם דרבנו גרשום בהקשר של היתר 100 רבנים, אני רוצה להבין מדוע ההיתר תקף רק לארצות אשכנז. אשמח לקבל תשובה או הפנייה לאתר עם תשובה כי לא הצלחתי למצוא בעצמי.

תודה רבה על התשובה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

איסור נשיאת שתי נשים הובאה כתקנה של רבינו גרשום, למרות שמדין תורה מותר ריבוי נשים, איסור זה התקבל רק בין קהלות אשכנז, למרות שיש עוד קהלות ספרד שג"כ נהגו כן. וכדי להתיר את האיסור הזקיק כנראה ר"ג עצמו מאה רבנים מג' ארצות שיתירו את האיסור לשאת שתי נשים.

http://www.daat.ac.il/he-il/mishpat_ivri/havot-daat/mishpaha/vigoda-mekoro-.htm

חנוכה של אורה

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ