חרדת נהיגה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/02/10 23:37 ל בשבט התשע

שאלה

שלום כבוד הרב חודש טוב ומבורך !!

לפני כשנתיים קיבלתי רישיון נהיגה ואחרי כחודשיים עשיתי טעות שעברתי ברמזור כתום ולרוע מזלי היה שם שוטר שנתן לי קנס כבד לעשות תאוריה אחרי שנה ומאז יש לי חרדות בנושא הזה אני יודע שטעיתי אבל יש לי פחד לא לנהוג טוב וכתוצאה מזה אני לא כרגע מפחד לנהוג איך מתגברים על החששות האלה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,
כמו כל דבר שמבקשים לרכוש צריך לעשות זאת בהדרגה.
ראשית בקש שישב לצדך נהג ותיק בזמן הנהיגה.
שנית התחל בנסיעות קצרות ובאזורים בהם אין קושי בנהיגה.
בהדרגה תרחיב את טווח הנסיעה ואת האתגר בנהיגה - כל זאת כאשר לצדך עדיין יושב נהג ותיק.
ככל שתחוש יותר בטחון כך תרחיב את האתגר: בנסיעות פשוטות תסע ללא מלווה ובנסיעות מסובכות עדיין עם מלווה.
וכו' וכו'
דבר אחד, טוב וחשוב, אתה קונה מכל הסיבוך הזה: למדת לא לעבור עוד עברות תנועה.
בהצלחה