חרדיות

חדשות כיפה הרב בני לאו 24/04/02 18:25 יב באייר התשסב

שאלה

ב"ה

שלום כבוד הרב!

אני נערה דתייה מזרחיסטית בת 16.ברצוני לדעת מדוע בבית ספר כמו בית יעקב ובתי ספר חרדים לא מסכימים שהבנות ילמדו יותר מ-3 יחידות במקצועות האוניברסיטה.מדוע החרדים לא רוצים שלבנותיהן יהיה עתיד מוצלח?

תשובה

איני יודע מה זה "מזרחיסטית" את יהודיה כשרה שמשתדלת לעבוד את הקב"ה באופן רציני, ומקבלת את העקרון שהקב"ה נמצא בכל מקום. גם באמנות בספרות בשירה בכל מקום אנו פוגשים את טביעת יד ה'.
החרדים נוטים לצמצם את עולמו של הקב"ה ללימוד תורה בלבד וממילא אין להם כל ענין בהשכלה והרחבת האופקים (ללא קשר עם הרווחה הכלכלית)
העיקר שליבך יהיה מחובר לה' וכל מעשיך יהיו לשם שמים.
בני לאו