חצי גמר יורוליג בשבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/04/11 10:08 יג בניסן התשעא

שאלה

שלום.

אני אוהד של מכבי תל אביב, ומאוד אכפת לי מהקבוצה. בעוד כמה שבועות תשחק הקבוצה בערב שבת, במשחק שכנראה יתחיל ואולי אף יסתיים לפני כניסת השבת שעון ברצלונה, אך לאחר כניסת השבת בארץ. שאלתי היא האם מותר לי להשאיר מחשב דולק על אתר היורוליג, שאותו מתחזקים רק גויים, שבו מתעדכנת כל כמה דקות התוצאה? בשבת אני לא אגע במחשב, וגם לא אהנה מחילול שבת של יהודי.

תודה רבה וחג שמח,

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לעניין שמירת שבת יש מושג שנקרא "עובדין דחול".
הדבר מבוסס על דברי הנביא "וכבדתו מעשות דרכיך". יום שבת צריך להתבטא גם באוירה שלו. יש להתרחק מענייני חולין ולעסוק יותר בעניני קדושה או שמחה של התקרבות בין חברים או משפחה.

בשאלה שלך יש שני ענייני חול:
א. השימוש במחשב בשבת
ב. המעקב אחרי תוצאות של ארועים ספורטיביים בשבת.

שבת שלום!