חצובות שעל הגז

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 20/04/16 16:15 יב בניסן התשעו

שאלה

לכבוד הרב שלום

החצובות שעל הגז ששמים עליהם את הסירים איך מכשירים אותם? האם על ידי הגעלה או שמא ליבון ואם ליבון איזה קל או חמור? וכן לגבי כיור איך מכשירים? זה דחוף.בתודה מראש.

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית צריך לנקות אותם היטב בייחוד במקומות המעוגלים שבהם מצטבר לכלוך ושומן.

את החצובות יש ללבן ליבון קל ועל מושב הכיריים יש לערות מים רותחים.
אם אי אפשר ללבן אז יש לכסות את הכל במשטח של נייר כסף עבה במיוחד (ולעשות חורים במקום הלהבות -כמובן).
או לצפות (ללפף) את החצובות עצמם בנייר כסף כרגיל.

בהצלחה,

פסח כשר ושמח,

עוזיאל אליהו,

.