חצאית

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 01/06/07 15:22 טו בסיון התשסז

שאלה

דבר ראשון ממש ממש כל הכבוד דבר שני יש לי 2 שאלות:

1. האם יש בעיה ללכת עם חצאית עד הברך?!

ז"א שאם הולכים אז החצאית לא עולה ועדיין לא רואים את הברך, וגם בישיבה זה עד הברך..

2. האם בשיעור ספורט (בבית ספר לבנות בלבד, אבל יש כמה מורים בנים) יש בעיה להיות עם מכנסיים במגרש. או שמותר רק במקלט?

תשובה

1. לפי רוב הפוסקים יש לכסות את כל הרגל. יש גם דעה שמקילה לכסות עד אחרי הברך. עד אחרי הברך - בכל המצבים: גם בישיבה. לפי שאר הדעות, המחמירות עד הקרסול, אפשר גם שהחצאית תכסה עד הברך ואז יש ללבוש גרביים, ולא גרביים שקופים.
2. אם יש מורים אין ללבוש מכנסיים במגרש. אמנם אפשר ללבוש מכנסיים מתחת לחצאית, אבל בכלל אין ממידת הצניעות לעשות התעמלות כאשר בנים נמצאים במקום. חז"ל מספרים על רות שכדי ללקוט שיבולים שנפלו לא התכופפה אלא לקטה אותן כשהיא יושבת. פעולות שונות כריצה, קפיצה וכפיפת הגו יוצאות מגדר הצניעות הראויה.