חסר לי החבר

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/01/02 09:41 יז בשבט התשסב

שאלה

שלום לרב,

אני בת 16.5 והייתי בקשר ממש טוב עם מישהו בן גילי והיה ברור לשנינו שהקשר ביננו מסתכם בשני חברים טובים. מהר מאוד גיליתי שאין כזה דבר ושהוא כן מרגיש משהו כלפי ומכיוון שראיתי שאין סיכוי שאני אוהב אותו ניתקתי את הקשר!

דיברתי איתו על זה אחרי כמה שבועות וגיליתי עד כמה עשיתי מעשה נכון כי הוא באמת אהב אותי הבעיה עכשיו היא: שאני מרגישה שחסר לי משהו,חסר לי הדיבור איתו וההתיעצויות על דברים חינוכיים ואמוניים... השאלה היא אם החיסרון הזה נובע מתוך הרגל או מתוך רגש כלשהוא שאני פשוט לא יודעת אם הוא האמיתי... ומה עושים במצב כזה..? לחזור לקשר הזה זה לא טוב גם מבחינה דתית וגם רגשית מצד שני האם יש אפשרות לברר את טיב הקשר הזה בדרך שונה...?

תודה רבה

ושנזכה לגאולה שלמה במהרה

תשובה

בס"ד

עשית נכון וברור מאוד מה את מרגישה.
אלו הרגשות נכונים בריאים אבל לא בזמן ובמקום הנכון.
עוד מעט קט והם יהיו בזמן ובמקום הנכון.

פעם הגיל שלך היה גיל נישואין. פעם - זה באלף תשע מאות שנה מתוך האלפים האחרונים.
במאה שלנו משום מה נישאים בגיל מבוגר יותר ואז אנחנו מתבלבלים עם הרגשות.
חכי קצת. דעי מה את רוצה מעצמך, מה את רוצה מבן זוגך. ראי מי הוא הרציני היכול להקים את עצמו ביחד איתך ואל תחכי יותר מידי זמן. למה לך לענות את עצמך. תחיי חיים בריאים.

בנתיים חפשי לך מקור אחר להתיעצויות על דברים חינכיים ואמונים.
זה לא יהיה כל כך מרגש כמו עם החבר - אבל זה יהיה יותר עניני.
את הבירור החי של הדברים (באמת גמורה ולא בשום צליל של קלילות) את הבירור החי של האמונה תעשי בחיים עם בן זוגך.
ביחד תתעלו ותתרוממו למדרגות גדולות על גדולות ברוחניות באצילות ברוממות של אהבה טהורה.