חסידים ומתנגדים2

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 07/02/02 13:24 כה בשבט התשסב

שאלה

לרב שלום,

קשה לי להבין משהו,

ידוע ה"ריב" הגדול שהיה בין המתנגדים לחסידים.

אני לא מבין כיצד רבנים שהיו ברמה אלוקית כ"כ גבוהה עושים חרם וכו,

איך אפשר לאמר שהגר"א עשה חרם על החסידים?

הוא לא ידע מי הם באמת? - ברמתו העצומה???

בתודה מראש,

אייל.

תשובה

מה שהיה מותר לגר"א - לא מותר לך.
היה לו חשש שהחסידות תגלוש למחוזות לא רצוים ולכן הוא עשה מה שעשה - אנחנו חיים כמה מאות שנים אחר כך ורואים שברוך ה' החסידות רק הביאה טוב - אז למה להמשיך את המחלוקת.
גם תלמידיו המובהקים כבר התיחסו אחרת לחסידות החל מרב חיים מולוזין וכל תלמידיו שעלו לארץ.
אולי אפשר לזקוף את כל ההתפתחות החיובית של החסידות לזכותו? איני יודע. אבל בודאי שהיום אין שום מקום להתנגדות כזו ובודאי לא לביטוים שמרחיקים את המצוה החשובה ביותר בתורה "ואהבת לרעך כמוך".
אי אפשר בשם דיקדוק הלכה כזה ואחר לעשו מלחמת עולם ובמיוחד שלכל צד יש על מה שיסמוך.
בארץ ישראל במיוחד אין מקום לזה כמו שכתוב בפסוק ובתפילה ופירש הזוהר "גוי אחד - (דוקא) בארץ"

מי אני שאסכים לכך שהגר"א היה ברמה אלוקית. אבל זכור נא שגם הבעש"ט ותלמידיו היו ברמה אלוקית. ומסברות כאלה לא עושים מחלוקת, מנצחים או מפסידים.

העיקר - לא להתעסק בזה אלה בלהרבות תורה כל אחד בדרכו והאמת תורה דרכה. בודאי לא ממחלוקת תבוא הגאולה או יבוא משיח.

בהצלחה