חניטה על פי מבט היהדות.

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 08/01/12 19:17 יג בטבת התשעב

שאלה

שלום לכבוד הרב,

בשבת האחרונה, קראנו בפרשה, ("ויחי"), על מותם וחניטתם של יעקב אבינו ויוסף בנו; ואני תמה: האין החניטה אסורה על פי היהדות???

תודה על הטירחה ושא ברכות,

אפי לוג.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

בשאלה זו עסקו המפרשים והפוסקים,

בהלכה יש מחלוקת אם מותר לחנוט או לא,

להלן סיכום מתוך מאמר:

נחלקו הפוסקים בשאלה אם חניטה מותרת או אסורה: יש הסבורים, שאין כל איסור במעשה החניטה, גם אם עושים אותה בדרך של חיתוך הבטן והוצאת האיברים, כי הדבר נעשה לכבודו של המת, ולכן אין כאן צער למת ולא בזיון [30]; יש הסבורים, שחניטה בדרך של חתך בבטן והוצאת האיברים אסורה היא משום בזיון וניוול המת, ומשום ביטול קבורה של חלקי גוף [31], אבל אם מחדירים הסממנים דרך נקבים בגוף אין חשש בזה; יש מי שכתב לאסור כל חניטה, אפילו בלא חיתוך והוצאת איברים, משום שעיכול בשר המת הוא חלק מהכפרה למת [32], ואם כן בחניטה כשמונעים את עיכול הבשר מעכבים את כפרת המת [33].

במקור מבואר גם כיצד יוסף חנט את אביו,

מקור:http://www.medethics.org.il/articles/tora/subject47.asp

בברכה,

דני ארגמן