חנוכת הבית ביום העמצאות -מותר?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/05/11 17:42 כח בניסן התשעא

שאלה

בס"ד

שלום רב,

לפני שלושה חודשים לערך עברנו לביתינו בשעה טובה.

ניסינו למצוא תאריך מתאים לערוך לימוד חנוכת הבית,

אך לצערנו הדבר לא הסתייע עד היום.

שאלתי היא, האם יום העצמאות, בו כולם בחופש, הוא זמן מתאים, מבחינת ספירת העומר, כמובן. כלומר, האם כדאי להזדרז בקיום המצווה גם בימים אלו שלא נוהגים בהם הרבה שמחות, או שמא עדיף להמתין עד לאחר שבועות\ל"ג בעומר?

אודה מאוד על תשובה מהירה,

תודה וכל-טוב

תשובה

ב"ה

שלום.

בודאי שאפשאר ביום העצמאות .ואין בזה דין של מערבין שמחה בשמחה. אלא דין של מרבים בשמחה...

וכדאי לשלב ב[חנוכת הבית הפרטי] שלכם שמחה והודיה לבורא עולם על [חנוכת הבית הלאומי] של עם ישראל.
ומה מתאים יותר מאשר יום העמצאות?

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,