חנוכת בית

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 15/07/13 17:19 ח באב התשעג

שאלה

שלום,

עברנו לדירה שכורה לפני כחמישה חודשים.

עשינו,אני ואשתי, קביעת מזוזה צנועה עם ברכה בכניסתנו לבית אבל לא עשינו חנוכת בית "רצינית" עם קריאת הזוהר במניין וכו'.. כיאה לספרדים.(אנחנו ספרדים)

מישו אמר לי שאם לא עשינו אנחנו צריכים לעשות.

נראה לי קצת מצחיק לעשות דבר כזה אחרי חמישה חודשים.

יש עניין לעשות עכשיו חנוכת בית במניין עם קריאת זוהר וכו'..?

הרי לכל העניין הזה של חנוכת בית אין באמת מקור הלכתי מוסמך זה יותר מנהג טוב כזה, לא?

תשובה

שלום!

כך סיפר הרב שמואל אליהו שליט"א בשיעור:

"בספר חסידים כתב שלא ילון בבית חדש עד שיעשה חנוכת הבית. מחמת המזיקים. כן היה כשנכנסתי לגור בבית בצפת. היינו עוד עם החבילות בבית ואמר לי מו"ר אבא זצוק"ל לעשות חנוכת הבית אפילו בשלשה אנשים. ללמוד ולהודות לה'. ואחר כך כשיסדרו את הבית יעשו חנוכת בית ברוב עם אם ירצו. אבל לא לאחר כלל את חנוכת הבית לעשותה מיד. כמו שעושים בר מצוה מיד".

חנוכת הבית אינה רק מנהג, יש לה סמך בתורה, שאומרת שהבונה בית ולא חנכו חוזר מהמלחמה, והיא נחשבת לסעודת מצווה (עיין מג"א באו"ח סימן תקסח סעיף ב).

שיהיה במזל טוב!