חנוכת בית בחול המועד

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/03/02 02:50 ז בניסן התשסב

שאלה

האם מותר לערוך חנוכת בית בחול המועד?

תשובה

בס"ד

קראת את תשובתך בקובץ התשובות הבא:
אין נושאין נשים בחוה"מ, משום דאין מערבין שמחה בשמחה. אבל מותר לאדם להחזיר גרושתו \שו"ע תקמו סע' א, ב\.

מותר לחתום על הסכם שידוכים ולשמוח על כך ואף לעשות לשם כך ריקודים ומחולות, אך אסור לעשות סעודת שידוכים בבית המשודכת בזמן השידוכין, כי אין מערבין שמחה בשמחה. אמנם מותר לעשות סעודה אחרי השידוכים או במקום אחר \שו"ע שם תקמא סע' א ועיין כה"ח ס"ק ד' ה'\.

מותר לעשות סעודה לחינוך הבית בחול המועד \שו"ע שם סע' ד ונו"כ\.
-------

מסקנה - מותר.