חמץ לביעור או למכירה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 31/03/20 17:59 ו בניסן התשפ

שאלה

חטיפי אנרגיה העשויים שיבולת שועל ומרכיבים נוספים, האם יש צורך לבער עם החמץ, או שניתן למכרם לנכרי ולהפקידם עם שאר החמץ עד לאחר הפסח.

מה לגבי חטיפי אנרגיה שאינם כוללים דגנים (עשויים על בסיס בוטנים).

בתודה וחג שמח

תשובה

שלום וברכה

אני לא בטוח שהבנתי את השאלה.

מבחינה הלכתית, ניתן למכור כל חמץ - אפילו חמץ גמור.

אבל יש מנהגים שונים לגבי מכירה. יש שלא מוכרים חמץ גמור; יש שלא מוכרים דברים פתוחים וכדו'.

אלה מנהגים יפים, אולם לא מחויבים להלכה.

על כן, עקרונית ניתן למכור.

אני מבקש להזכיר כי אני סבור שמכירת חמץ אינה הדרך הלכתחילה של הימנעות מלעבור על "בל ייראה ובל יימצא", אלא סילוקו המוחלט מהבית וביעורו.

כל טוב וחג שמח