חמץ במוצרי חשמל וכו

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 21/02/16 21:10 יב באדר א'

שאלה

שלום לך

יש כמה מוצרי חשמל ואחרים שמצטבר בהם חמץ (בעיקר בין הלחצנים) עקב השימוש ביידים תוך כדי אכילה כמו :

שלט רחוק למזגן , שלט רחוק לטלביזיה , מקלדת מחשב , עכבר גם רדיו במטבח למשל

את המוצרים האלו אין לדעתי שיטה לנקות או להכשיר ! מים סבון או חימום כלשהו לא בא בחשבון !!

והשאלה היא מה לעשות עם זה ?

האם להפסיק להשתמש במוצרים אלו ?

אולי אין בכלל בעיה ואפשר להמשיך להשתמש בגלל שכלים מוצרים אלו לא מיועדים לאכילה ?

האם החמץ שהצטבר על המוצרים ובין ה לחצנים השונים נחשב לחמץ שנשאר בבית ?

תשובה

חמץ שאין בו כזית ודאי כשנמצא במקום שלא ניתן להגיע אליו אין בו איסור.
הבעיה היחידה שיש לבדוק האם יש חשש שזה יכנס לפה. התשובה היא שלא ולכן אין בעיה.