חמץ אחרי פסח

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 11/04/02 14:51 כט בניסן התשסב

שאלה

בס"ד

שלום לרב

לפני פורים שלחנו דרך האולפנית שלנו חבילות עם ממתקים ומכתבים למשפחות ששכלו את יקיריהן במלחמתינו הנוכחית, אחרי פסח חלק מהחבילות חזרו מסיבות שונות (כתובת שגויה, לא נדרש בדואר וכו..)

לפני שבוע נסענו לבי"ח כדי לבקר פצועים מפיגועים שונים ולקחנו איתנו חלק מהחבילות כדי לקחת משם ממתקים ולחלק לפצועים

באמצע הדרך נזכרנו שהחמץ לא נמכר בזמן הפסח- הוא היה הפקר בדואר ולא ברור למי נקרא שהוא היה שייך- אני נתנו אותו כבר והמשפחות עדיים לא קיבלו-

את הממתקים לא נתנו כי חששנו אבל השאלה הי:

האם מותר לאכול את הממתקים שהם חמץ גמור? והאם מותר לאכול את הממתקים שאינם חמץ גמור אך לא כתוב שהם כשרים לפסח?

תודה מראש ובציפיה לגאולה קרובה

תם

תשובה

ב"ה מוצאי שבת קדש פרשת תזריע-מצורע תשס"ב

שבוע טוב!

חבילות כל זמן שלא הגיעו ליעדם הם ברשות השולח, רשות הדואר מחזירה לו את החבילה אם היא לא נדרשה או כמו בקרה שלכן שהכתובת שגויה, ולכן אם אתן מכרתן את החמץ דינה של החבילה כחמץ מכור שנקנה מהגוי אחר הפסח ומותר באכילה. אם לא מכרתן את החמץ, החמץ הזה דינו כחמץ שעבר עליו הפסח ואסור.
מוצרים שאינם חמץ אלא שאין עליהם הכשר לפסח, יש לבדוק היטב מה הם מכילים, ואם ברכיבים שלהם אין רכיב שהוא חמץ הם מותרים. אנו לכתחילה לפני פסח דורשים שכל המוצרים יהיו בהכשר, אבל אין זאת אומרת שמוצר שאין עליו הכשר הוא חמץ, במיוחד לגבי איסור של חמץ שעבר עליו הפסח יש להקל כייון שמדובר באיסור דרבנן.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת