חמים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/10/05 14:39 יג בתשרי התשסו

שאלה

אני לא אוהבת את הורי בעלי. כשאנחנו צריכים לנסוע לסופ"ש לשהות עימם, אני יוצאת מאיזון.

כתוצאה מכך אני מוצאת את עצמי לא חברותית וזה קצת בניגוד לאופיי.

זו גם הסיבה למריבות ביני ובין בעלי.

איך אוכל לעבור חיים שלמים של חיי נישואין כך?

תשובה

שלום וברכה
יהיה לך קשה.
את אמנם התחתנת עם בעלך ולא עם הוריו. לפיכך יש מצבים בהם הוא עצמו בן זוג נפלא, אך אין מסתדרים עם ההורים, כיוון שלא בחרת בהם. גם מבחינה הלכתית המחויבות שלכם האחד לשני קודמת למחויבות כלפי ההורים, ולפיכך יש לך עוגן משפחתי פנימי שצריך להיות חזק מאוד ביניכם, ולא דבר המביא למריבות.
מתוך נקודת מוצא כזו צריך לבחון את היחס להוריו. גם אם אין את אוהבת אותם ולא מסתדרת אתם אין דרך אחרת מאשר ללמוד לחיות גם עמהם, בשל העובדה שאת חלק ממשפחתם והם חלק ממשפחתך, ובשל העובדה שמבין השורות של מכתבך עולה שהדבר מאוד חשוב לבעלך.
על כן, כמו כל בני זוג מגיעים לסוג מסוים של פשרה. מצד אחד בעלך יסכים להרחיק את הנסיעות האחת מהשניה ולבקר פחות ממה שהוא היה רוצה, ומצד שני את תלמדי להסתדר עם זה, וללמוד גם את הצדדים החיוביים שיש בהם גם אם הם נוהגים שלא כשורה בעניינים שונים. בשעה שאת ובעלך תהיו מאוחדים ומפושרים הדבר יעיקו עלייך פחות, ותמצאו את הדרך להעמיד את הקשר ביניכם לפני הכל, כדי לא להגיע למריבות שיקימו ח"ו טריז ביניכם.

בל טוב