חלקה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 30/04/12 00:37 ח באייר התשעב

שאלה

שלום הרב,

בלג בעומר ב"ה, אנו מתכוונים לעשות חלאקה לבן שלנו.

על פי המנהג יש עניין לעשות טקס זה ליד קבר של צדיק.

האם זה בסדר לעשות זאת ליד קברו של שמשון הגיבור?

במילים אחרות, האם שמשון נחשב לצדיק,זה לא כ"כ ברור ממסכת חייו..

תודה.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

בודאי שמשון היה צדיק,

נזיר אלוקים, רוח ה' פעמה בו.

הוא החל להושיע את ישראל.

היתה לו דרך מיוחדת בגלל נסיבות הדור.

אמנם יש חולשות אבל לכל אחד יש כשלונות.

עי' רמבם הלכות איסורי ביאה פרק יג:

אל יעלה על דעתך ששמשון המושיע את ישראל, או שלמה מלך ישראל שנקרא "ידיד יי", נשאו נשים נכריות בגיותן. אלא סוד הדבר כך הוא: שהמצוה הנכונה כשיבוא הגר או הגיורת להתגייר – בודקין אחריו שמא בגלל ממון שיטול, או בשביל שררה שיזכה לה, או מפני הפחד בא להכנס לדת. ואם איש הוא – בודקין אחריו שמא עיניו נתן באשה יהודית, ואם אשה היא – בודקין שמא עיניה נתנה בבחור מבחורי ישראל. אם לא נמצא להם עילה – מודיעין אותן כובד עול התורה, וטורח שיש בעשייתה על עמי הארצות, כדי שיפרושו. אם קבלו ולא פירשו, וראו אותן שחזרו מאהבה – מקבלים אותן, שנאמר: "ותרא כי מתאמצת היא ללכת אתה, ותחדל לדבר אליה".

בברכה,

דני ארגמן