חל'קה- כי האדם עץ השדה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 09/07/02 07:32 כט בתמוז התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב,

מה מקורה המנהג לעשות חל'קה לילדים בגיל 3?

האם ישנו דגש מיוחד לעשות את החל'קה בדיוק במלאת 3 שנים לילד או שניתן לעשות את החל'קה בתאריכים סמוכים?

תודה ושבוע טוב

תשובה

ב"ה

עוזי שלום.

ראשית מזל טוב!!!

נאמר בתורה לגבי אכילת פירות העץ:

"... שלש שנים יהיה לכם ערלים לא יאכל ובשנה הרביעית יהיה כל פריו קודש הילולים לה'" (ויקרא י"ט, כ"ג-כ"ד).
ומכאן נהגו להשוות בין האדם לעץ-יש קווי דימיון בין אדם לעץ וזהוא פסוק מפורש "כי האדם עץ השדה"

מקור המנהג הוא על פי האריז"ל לעשות זאת בל"ג בעומר בקבר הרשב"י.
אך נהגו כיום לעשות זאת במקומות שונים. והעיקר שהילד ישמח ויבין שמגיל שלוש הוא להתחנך למצוות וללמוד פסוקים ולכן נהגו לגלח את כל השער מלבד הפאות. .

כיוון שזהוא מנהג ולא דין אין לדקדק בזה בדיוק בן 3
תקבעו יום שנוח לכם וגם לילד.
חשוב שהילד יגיעל"טכס" רענן ולא בוכה עייף ומפוחד,
הרעיפו עליו חיבה אהבה וחיבוקים.

יש באתר זה תפילה ואת הנוסח שאומרים בחלקה.
לא מצאתי את זה כעת .

בברכה,

עוזיאל