חלמתי שאני מתה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 08/10/03 09:10 יב בתשרי התשסד

שאלה

בס"ד

הרב שלום!

לפני כמה זמן שאלתי אותך שאלה וכנראה שלא קיבלת אותה, אז אני אשאל אותך שוב.

כל הזמן רע לי, אני יודעת שאני צריכה להיות שמחה ולהתעודד וכל זה אבל אני פשוט לא מצליחה.

אני גם אומרת לעצמי "הכל משמים..." אבל זה פשוט לא עובד

(כי אז אני חושבת "מה? בשמים רוצים שיהיה לי רע? למה?") אני עדיי'ן לא מתעודדת וזה סתם מדכא אותי עוד יותר.

יש עוד משהו-חלומות:

אני כל הזמן חולמת איך אני מתה וכל פעם יש שם את אותם שלושה דמויות (אנשים שאני מכירה).

פעם חלמתי שאני מתעלפת ואז איכשהו אני מתה

ויום אחרי זה באמת אני כמעט התעלפתי איכשהו מנעתי מעצמי להתעלף (אבל זה לא העניי'ן)

ופעם אחרת נופלת מצוק באיזה טיול ועוד כל מיני...

העניי'ן הוא שאני לא יודעת מה לעשות עם עצמי ואני לא יודעת מה לחשוב כבר ובאמת אני מבולבלת לגמרי מכל העניי'ן.

אם תוכל איכשהו להסביר לי את החלומות המוזרים האלה וליעץ לי איך אני יכולה להתעודד קצת

אני אודה לך מאד

תודה רבה

נ.ב.

תודה רבה על כל המאמץ שאתה

וכל הרבנים משקיעים

כדי לענות לשאלות

ובאמת תודה לך

זה באמת עוזר לכולם

תשובה

בס"ד

שואלת יקרה

ניכר ששאלתך כואבת לך מאוד, כיצד יוצאים מייאוש שמחלחל יותר ויתר פנימה. מצב זה שאת מתארת, נמצא אצל רבים מבני עמינו, מכיון שאכן נראה שהמצב היום בארצינו קשה ומייאש.

הדבר שלדעתי עוזר לנו לצאת מהיאוש, הוא לדעת שישנו מישהו שמאוד אוהב אותנו ורוצה בטובתינו, בוכה הוא איתנו ממש בעת צערינו, ורוקד איתנו בשמחותינו, כאב אוהב מאוד הולך הוא ומקרבינו אליו,. נכון שקשה לראות זאת, ה' יתברך מסתתר היטב מאחורי הצרות, אך ודאי לנו שהוא פה איתנו.

דעי לך שה' יתברך רוצה אותך, כן כן, דווקא אותך הוא רוצה,
שתתקרבי אליו,
שתדברי אליו בתפילה,
שתיצרי עמו קשר אישי נפלא וממלא.

עלינו לדעת שה' יתברך פה עמנו ממש, מקשיב לך, עונה לך, ורוצה שיהיה לך רק טוב. ואם זה המצב ודאי שמרגישים יותר טוב, מביטים יותר על הטוב שבחיינו, וכך הטוב באמת בא אליך.

בענין החלומות, בגמרא כתוב "חלומות שווא ידברו" אין בהם ממש. מה שנראה לי, שנושא המוות די מטריד את מנוחתך, ועל כן זה בא לידי ביטוי בחלומותיך. הביטי, ה' שומר עליך ושום פגע רע לא יפגע בך,. עליך להפנים שה' אוהב אותך ,ומאמין בך מאוד, בכוחותיך לצאת ממשברים, וגם עליך להאמין בכוחותיך ולפרוח.
[
בהצלחה.
אמן]

*******

נהוג לעשות תיקון אחרי חלום שכזה. ולכן תעשי היום מעשה. תיקחי סכום כסף מסוים עשרים או מאה שקל או כל סכום אחד.
או שתתני אותו לצדקה לעני אמיתי. מישהו שאת יודעת שהוא באמת צריך.

ויותר טוב שלפני כן תעשי עם הכסף "כפרות" כיצד?

לוקחים את הכסף ומסובבים אותו מעל הראש ואומרים: ["זה חליפתי תמורתי כפרתי. זה הכסף ילך לצדקה, ואכנס אני לחיים טובים ולשלום" ]

וטוב שתאמרי כן ג' פעמים. והעיקר שמיד אחר כך לפני שאת מניחה את הכסף מידך את נותנת אותו לצדקה לעני שבאמת צריך את הכסף.

בהצלחה