חלומות...

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 31/05/09 16:12 ח בסיון התשסט

שאלה

יש לחברה שלי חלום שמטריד את שתינו, היא חלמה אותו כבר הרבה פעמים (מעל ל-3), אשמח אם תגיד לי אם הוא אורמ משו...

היא התחילה לחלום את זה אחרי שסבא של חברה (אחרת) ניפטר, היא חולמת שהיא אצל החברה הזו בבית ואז סבא של החברה בא אליה ואומר לה שיש כופסא סגולה שיש בתוכה משו חשוב וצריך למצוא אותה...זה אומר משו?! צריך לשעות משו?!

ועוד חלום, של חברה אחרת, שגם היא חלמה אותו הרבה פעמים, בחלום היא נימצאת באיזה מקום במשק שלנו, לייד הבית כנסת ואז שכן שלה, שגדול ממנה בשלוש שנים בא ודוקר אותה ביד ואז יש לה סריטה והיא מתה מזה...

אשמח מאוד מאוד אם תיתייחס לחלומות כי הם באמת מטרידים..במיוחד הראשון..:-) תודה רבה!!:-)

תשובה

שלום

הגמ' אומרת שדברי חלומות אינם מעלים ואינם מורידים.
עלינו להתרכז בחיים הבריאים והנגלים לנו, ולהתמקד בעבודת ד' בשמחה. החלום הוא מעין מוות והוא טומאה של דמיונות לא מדוייקים.
עומק החיים הוא על ידי לימוד התורה ועיון מפוקח בכוחות הנפש שלנו וברצונות שלנו, ולא ע"י בלבולי חלומות.
אמנם ישנם חולמים/ות יוצאי דופן כגדולי עולם, שאליהם ד' מתגלה בחלום, כיוסף הצדיק או נביאי ישראל, אך לא לנו.
פרויד האריך בספרו 'פשר החלומות' לבאר מדוע אנו חולמים.
הוא טוען שהחלום הוא כלי לביטוי דחפים שאנו מפחדים להתמודד איתם כשאנו עם תודעה וערים. אנו חוששים להכיר בחולשות שלנו, והנפש מעלה אותם בצורה ציורית בחלום, כדי להתמודד עימן.

על כן, חשבו מהן הרצונות שלכן, והתמודדו איתן ללא הדחקה. זה תהליך של שנים, הדורש כנות ובגרות, אך הוא חשוב מאד לבריאות חיי הנפש והרוח.

ולסיכום- אין לשים לב לחלום אלא לרצונות הכמוסים שלכן.

כל טוב